نمایش خبر نمایش خبر

وجود نگاه منفی جهت مراجعه به روانشناس

وجود نگاه منفی جهت مراجعه به روانشناس



رضیه زارع پور| 10 اکتبر برابر با 18 مهرماه از طرف فدراسیون جهانی بهداشت روان (WFMH) به عنوان "روز جهــــــانی بهـــــــداشت روان " نام نهاده شده است. در ایران نیز هفته پایانی مهر ماه (24 لغایت 30 مهر) به نام هفته بهداشت روان نام گذاری شده است و عمده ترین هدف در این هفته ارتقا و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان می باشد. هفته نامه افق کویر بدین منظور گفتگویی با یکی از مشاورین استان یزد انجام داده است.
افق کویر: در ابتدا خودتان را معرفی کنید: 
معصومه دشت آبادی،حدود 5 سال است که در مرکز مشاوره مشغول به کار هستم لیسانس روانشناسی و کارشناس ارشد مشاوره می باشم .
افق کویر: به عنوان يک روان‌شناس، وضعیت روانی ساکنین استان یزد را چگونه توصيف می‌کنيد؟ می‌خواهيم بدانيم وضعيت رواني مردم در حال حاضر چگونه است؟
در ابتدا باید بگویم به تنهایی نمی توان درخصوص این سوال پاسخ داد و باید این پرسش را از کسانی هم که در رشته های مرتبط با کار ما هستند مثل جامعه شناسان پرسید، ولی به طور کلی به حمد ا... وضعیت سلامت روانی در جامعه یزد به دلیل بالا بودن گرایشات مذهبی خوب است.
افق کویر: در حال حاضر بيشترين مراجعه‌کنندگان به مرکز مشاوره چه کسانی هستند؟ مراجعه کنندگان بیشتر چه اختلالات رفتاري دارند؟
بیشترین مراجعه کنندکان به مرکز زنان و کودکان هستند و علت مراجعه کودکان بررسی هوش و روشهای تربیتی است که والدین نیاز به اطلاع از آن دارند. برای زنان هم بیشتر به دلیل بیماری وسواس فکری و عملی به مرکز ما مراجعه می کنند .
افق کویر: نگاه شما در مسايل خانوادگی، بيشتر يک نگاه احساسی و عاطفی است يا يک نگاه منطقی؟ مثلا: زن و مردی مراجعه می‌کنند که مرد از نظر مالی وضع خوبی دارد، ولی بسيار خسيس است. زن هم در يک خانواده فقير بزرگ شده و آمده تا از نظر مالی نتايج بهتری بگيرد که عملاً اتفاق نمی‌افتد. فکر کنيد اين زن و شوهر به شما مراجعه کرده‌اند، آيا بيشتر، کفه ترازو را به سمت طلاق می‌بريد يا ادامه زندگی؟
تلفیقی از این دو می تواند در کنار هم یک زندگی ایده آل را بسازد و نگاه من به زندگی تلفیقی از احساس و منطق است. در ادامه باید گفت به حمدا... رویکرد اکثریت همکاران ما به سمت وصل است نه فصل و طلاق. ما هم به مراجعینی که اختلافات خانوادگی دارند تفاهم و سازگاری را پیشنهاد می کنیم و با تصمیم عجولانه خانواده در مورد طلاق مخالفیم.
افق کویر: واقعا چه کار کنيم که نگاه مردم به روان‌شناس و روان‌کاو تغيير کند؟
به نظرم در چند سال اخیر احساس می کنم که کم کم مردم به حضور یک مشاور در امورات زندگی نیاز پیدا کرده و سعی در بهبود وضعیت سلامت روانی خود دارند، ولی هنوز نگاه منفی نسبت به مراجعه به روانشناس وجود دارد و به نظرم تبلیغات رسانه ای و مطبوعات نقش مهمی در تغییر باورهای غلط و فرهنگ سازی در این خصوص را دارند .
افق کویر: غم و فرهنگ غم در همشهریان ما نهادينه شده است. ما برای گريه کردن بسيار آماده‌ايم، اما برای شادی هيچ کاری نکرده‌ايم. به نظر شما شادی چه نقشی در زندگی مردم دارد؟
بله درست است، شادی و شادکامی می تواند باعث کاهش بروز اختلالات و بیماری های روحی و روانی مثل افسردگی، اضطراب و استرس شود.گرایش به شادی در خانواده ها می تواند جو خانواده را گرم و صمیمی کرده و منجربه افزایش همدلی در خانواده شود .
افق کویر: آيا هوش عاطفی قابل پرورش است؟ می‌شود آن را در زندگی، اکتسابی يا غريزی رشد داد؟
بله قطعاً قابل پرورش است و می توان از طریق اکتسابی هم آن راکسب کرد؛ مثلاً با شنا خت احساس های مختلف و درک این احساسات در خود و دیگران می توان این هوش را در خود فعال کنیم.
افق کویر: اگر در پایان سخن ناگفته ای دارید بیان کنید: 
در پایان ضمن تشکر از هفته نامه افق کویر از مردم خواستارم تا با مطالعه ی بیشتر در خصوص بیماری های روحی و روانی و پنهان بودن آن؛ از بعضی بیماری های روحی در خانواده خود پیشگیری کنند. معمولاً بیماران روحی وقتی به روانشناس مراجعه می کنند که سیر بیماری آنها بسیار پیشرفت کرده و درمان سخت شده است در حالیکه اگر خانواده یا خود شخص علایم اولیه را می شناخت سریعتر مراجعه می کرد زودتر بهبود می یافت.