نمایش خبر نمایش خبر

من آنجا وکیلم که آنجا وکیلی نیست!

من آنجا وکیلم که آنجا وکیلی نیست!


«محمدعلی جداری فروغی» وکیل کارگران معدن کوشک بافق با حضور در دفتر هفته نامه افق کویر:

"محمدعلی جداری فروغی" وکیل پایه یک دادگستری که در یک سفر کاری برای دفاع از حقوق کارگران معدن کوشک بافق در بافق به سر می برد در فرصتی کوتاه با حضور در دفتر هفته نامه افق کویر از مسایل اخیر این معدن گفت. وی عنوان نمود: من سابقه ی 50 ساله در کار روزنامه نگاری دارم، حتی بیشتر از وکالت که 40 سال به این کار مشغولم.
جداری فروغی افزود: مطبوعات و نشریات در تنویر افکار عمومی جامعه نقش بسزایی دارند؛ بطور مثال هفته نامه افق کویر با انعکاس اخبار گوناگون به پیشبرد فرهنگ در جامعه‌ی شهر بافق کمک شایانی می کند. مطرح کردن مسایل اجتماعی مانند طلاق و اعتیاد و یا پیگیری اخبار کارگری و مطرح نمودن درد دل های کارگران می تواند نقش عمده‌ای در پیشبرد اهداف عمده‌ی مردم در زمینه‌ی زندگی بهتر باشد.
جداری فروغی در پاسخ به این پرسش که معمولاً چه نوع پرونده‌هایی را عهده دار وکالت می شوید؟پاسخ داد: در وهله‌ی اول، شعار معروفی دارم، «من آنجا وکیلم که آنجا وکیلی نیست.» مقصود از این عبارت آن است: در هر جا حس کنم نیاز به دفاع و دانش حقوقی هست و توان دفاع را دارم خیلی راحت و سریع سعی می کنم کار وکالت را قبول نمایم و در نتیجه در بسیاری از موارد که کمتر وکیلی قبول وکالت می کند- به علت دشواری های امر دفاع- من خیلی سریع و صریح می پذیرم و از دیدگاه من شرط اول پذیرش وکالت، صداقت موکل و در وهله‌ی دوم زمینه‌ی موفقیت دعوی است که گاه بسیاری از افراد تصور می کنند دعوای بدون نتیجه است و من نظر دیگری دارم و همیشه در قبول پرونده‌ها از سبک ها و ابتکارات جدید استفاده می کنم. در زمینه مسایل کارگری، وکیل بسیاری از کارگران شرکت آسفالت توس، پیمانکار معدن چادرملو بوده‌ام از جمله "بهرام حسنی نژاد" که دبیر انجمن صنفی کارگران شرکت آسفالت توس بود و بر اثر فعالیت های صنفی و اعتراضات کارگری متأسفانه نامبرده چند روز هم زندانی شده بود و حتی از کار اخراج شد و کارفرما شکایت های متعدد علیه نامبرده ارائه کرد که خوشبختانه در مراجع قضایی مربوطه از جمله بازپرسی دادسرای اردکان و دادگاه جزایی اردکان با تلاش فراوان حقوقی توانستم حکم برائت کامل او را از اتهامات وارده را دریافت نمایم و حتی علاوه بر وی، وکالت تعداد دیگری از کارگران زحمتکش مشغول در معدن چادرملو را به عهده داشته و دارم که توانستم آنها را نیز از بسیاری اتهامات تبرئه نمایم.
جداری فروغی افزود: دفاع از حقوق مردم، علی‌الخصوص طبقات ضعیف جامعه مانند قشر کارگر علاوه بر آن که از لحاظ مادی سود چندانی برای یک وکیل مدافع ندارد، بلکه از دیدگاه معنوی هم گاه برخوردها و مشکلاتی پیش می آید و حتی گاهی برخی کارفرمایان یا نمایندگان آنان و یا برخی کارگران نادان که توسط کارفرما اجیر می شوند حرکات و برخوردهای نامناسب نیز انجام می دهند. لیکن یک وکیل در موضع دفاع صرفنظر از آن در قانون مانند یک قاضی در مقام دفاع مصونیت دارد ولی گاه مواردی پیش می آید که جان یک وکیل در خطر قرار می گیرد، زیرا که یک وکیل دادگستری متعهد در مقام دفاع باید از حقوق موکل دفاع کند تا احقاق حق شود و در این راه هیچگونه عقب نشینی ننماید.
این وکیل پایه یک دادگستری در مورد قبول وکالت و نمایندگی کارگران معدن کوشک گفت: روز چهارشنبه هفته پیش، برای اولین بار در معدن کوشک حاضر شدم. آنچنان احساسات و عواطف انسانی از این کارگران که موکلین من محسوب می شوند مشاهده کردم که تحت تأثیر بسیار قرار گرفتم و شاکر خداوند منان هستم که پس از چهل سال وکالت مداوم و 66 سال عمر هنوز توان کافی به من داده است که بتوانم از حقوق آحاد مردم، علی‌الخصوص اقشار ضعیف جامعه دفاع نمایم.
وی افزود: در طبقات رده پایین جامعه ایران شگفتی بسیار می بینم. صداقت در عمل و راستی درگفتار و اینکه در مقام دفاع وکیل خود را همراهی می کنند. علی رغم آنکه متأسفانه بر اثر فقر فرهنگی به کلیه حقوق قانونی خود واقف نیستند.
در حین انجام این مصاحبه کارگران معدن کوشک تماس گرفتند و با یکی از همراهان این وکیل به نام "ابراهیمی" صحبت شد و گفتند ما برای انجام کارها به شما وکالت داده ایم. جداری فروغی نیز حرف آنان را تأیید نمود و گفت: من با تمام وجود در چارچوب قانون از حقوق آنان دفاع می کنم و دیروز در جلسه فرمانداری حضور یافتم و پس از آن با جمعی از رؤسای ادارات مختلف در محل معدن کوشک حاضر شدم که رییس اداره کار بافق در آنجا بود. قرار شد 20 آذر جلسه‌ای برای بررسی مسائل کارگران در اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی تشکیل شود که اعضای شورای اسلامی کارگاه، بنده و نماینده کارفرما در آنجا حضور داشتیم.
رییس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی اظهار داشت: چون تعداد امضاهای کارگران که به شما نمایندگی و وکالت داده اند بسیار زیاد است و تأیید امضاها برای من مشکل می باشد، بنابراین لازم است در مورد مدارک وکالت، مدارک جدیدی نیز از کارگران ارائه شود.
بنابراین چون اعضای شورا هم در جلسه حضور داشتند به دستور رییس اداره کار من جلسه را ترک کردم. با اینکه معتقدم مدارک ارائه شده توسط من کافی بود. حال در نظر دارم در ظرف چند روز آینده از تک تک کارگران در برگ وکالت نامه‌ی رسمی دادگستری وکالت نامه های جداگانه نیز بگیرم و یا حدود سیصد نفر کارگران معدن را به یکی از دفاتر اسناد رسمی راهنمایی کرده که در آنجا وکالت محضری نیز بدهند. اگرچه انجام این موارد در مسایل کارگری ضروری به نظر نمی رسد. با این وجود با مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان یزد، دکتر ریاحی تماس گرفتم و وی را در جریان قرار دادم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا هنوز وکالت کارگران را قبول می کنید؟ گفت: وکالت کارگران را قبول کردم و بطور کلی از حقوق تک تک آنان دفاع می کنم. همانطور که گفتم از آنان وکالت خواهم گرفت. برای تأکید بیشتر به نظر من مدارک دریافتی کافی می‌باشد.
جداری فروغی در پایان ضمن تشکر از کارکنان و خبرنگاران هفته نامه افق کویر اظهار داشت: من خود از سنین بسیار پایین در کار مطبوعات بودم و در 13 سالگی خبرنگاری می کردم و در 18 سالگی خبرنگار سیاسی در صدا و سیما بودم و همچنین زمانی جدول کلمات متقاطع چند روزنامه توسط من طراحی می شد. در زمانی که جوان بودم از کار روزنامه نگاری درآمد بسیار خوبی کسب می شد؛ اما اکنون چنین نیست.
وی مدیر مسئول اولین نشریه حقوقی در جمهوری اسلامی تحت عنوان «گزارش های حقوقی» می باشد که در اول اوایل انقلاب منتشر می گردید.
مجله هفتگی «سفر» نیز در چند دوره به مدیریت مسئول و صاحب امتیازی وی منتشر شده است.
جداری فروغی با یک لبخند معنی دار می گوید: وکیل، روزنامه نگار و یک کارگر معدن هر سه یک نوع خدمات ارائه می کنند و کارگر محسوب می شوند و علت اینکه من از حقوق کارگران، دفاع می کنم آن است که  حق و حقوق خودم هم در نظر می گیرم و بسیاری از حق‌الوکاله‌های توافقی من پرداخت نمی شود.