نمایش خبر نمایش خبر

مزاج مواد غذایی و مصلحات آن(قسمت دوم)

مزاج مواد غذایی و مصلحات آن(قسمت دوم)



گردآوری: مهدی زاده|  یکی از مهم ترین مسائل روزه مره زندگی انسان استفاده از انواع غذاها برای رفع گرسنگی و ادامه حیات است. شناخت مزاج خود و نیز شناخت مزاج غذاها موجب می گردد، انسان از موادغذایی به نحو احسن استفاده کند و کمتر به بیماری یا کسالت مبتلا شود.  
انواع ریشه ها و مزاج آن ها:
*پیاز: پیاز مدر و اشتهار آور بوده، باعث هضم سریع غذا می شود. برای درمان بی خوابی، ضعف اعصاب و میل جنسی تجویز می‌شود. پختن پیاز با دنبه برای سرماخوردگی، ناراحتی سینه، دفع اخلاط الزج از ریه ها و چکاندن آب آن در گوش در کاهش شنوایی و وزوز گوش مفید است. ضماد آن با زرده تخم مرغ جهت درد مقعد و با روغن کوهان شتر در رفع شقاق مقعد مفید است.
*ترب: 
آشامیدن آب ترب پخته برای رفع سرفه مزمن و طولانی و دفع اخلاط غلیظ سینه و غرغره آب پخته آن با سکنجبین برای دیفتری مفید است. خوردن تقریباً 35 گرم آب شاخه و برگ ترب با سکنجبین برای خارج کردن سنگ مثانه نافع است. برای سر و دندان و چشم و گلو مضر است. از امام حسین(ع) روایت است که« برگ آن پراکنده کننده باد، مغز آن مدر ادرار و ریشه آن از بین برنده بلغم است» 
*سیر: 
سیر رقیق کننده خون، خشک کننده روطوبت معده و مفاصل، مدر ادرار و حیض و عرق می باشد. خوردن آن با سرکه جهت تنقیه حلق و صوت، سرفه و تنگی نفس، فلج، درد مفاصل، فراموشی و... مفید است. مداومت در خوردن آن باعث ریزش موی سفید و روئیدن موی سیاه در سر می‌شود. زیاد خوردن آن برای چشم و ریه و بواسیر مضر است. 
* روغن کره گاو و گوسفند و بز:
روغن گاو از بقیه روغن ها بهتر و لطیف تر بوده، هر چه کهنه تر شود حرارتش بیشتر و رطوبت آن کمتر می شود. تحلیل بَرَنده، باز کننده انسداد، نرم کننده پوست، چاق کننده بدن و ملین بوده برای بیمارهای مغز و اعصاب، بیمارهای ریه و سرفه خشک، بیماریهای کبد و طحال مفید است. در رفع و رم های پشت گوش، زیر بغل و کشاله ران بخصوص در اطفال و زنان موثر است. اگر روغن کهنه را مرتب شب ها بر صورت بمالند و تا صبح بماند، لک صورت را پاک کرده و رنگ صورت را زیبا و صاف می کند. 
برگرفته از کتاب تغذیه در طب ایرانی، اسلامی