نمایش خبر نمایش خبر

ما و دنیای شگفت انگیز واتس‌آپ، وایبر و لاین

ما و دنیای شگفت انگیز واتس‌آپ، وایبر و لاین



با ورود تکنولوژی نوظهور و چالش برانگیزی به نام شبکه های اجتماعی تلفن های همراه به کشورمان واستقبال اکثر قریب به اتفاق خانواده‌های ایرانی از این پدیده نوظهور به عنوان یک شهروند به نکات قابل توجهی درمورد خطرات احتمالی و نحوه برخورد مناسب باحرکات فریبکارانه کسانی که حتی ماهیت اصلی خود را از دید کاربران مخفی و با ترفندهای مختلف سعی در کسب مقاصد شوم خود دارند برخورد نمودم که برای استفاده آن دسته از علاقمندانی که مایل به دانستن آن می‌باشند ذکر می نمایم.
(آسیب شناسی تخصصی به عهده متخصصان)
تکنولوژی ارتباطات نوین امروزی برای ما لازم و ضروری وغیر قابل انکار می باشد و باعث آسان تر شدن سبک زندگی وکاهش هزینه های می‌گردد منتها بستگی به استفاده درست و منطقی از آن دارد.شبکه های اجتماعی تلفن های همراه نیز از این قائده مستثنی نبوده بلکه در استفاده از آن دقت بیشتری لازم می باشد چه بسا خانوادهایی بودند که به واسطه همین شبکه ها از هم جدا گردیده اند.
اگر قبل از پیدایش وایبر، واتس آپ و لاین و نرم افزارهای مشابه کسی قصد ارسال عکس و یا متنی را داشت حتما می بایست از طریق دستگاه رایانه و نرم افزارهای مخصوص اقدام نماید که بعضاً به دانش خاص خود احتیاج بود ولی درحال حاضر هرشخصی که یک گوشی مدل جدید دراختیار داشته باشد قادر به ارسال هرنوع متن و عکس و فایل صوتی و تصویری می باشد پس می طلبد در استفاده از آن به نکات ذیل توجه بیشتری بنماییم خطر از آنچه ما فکر می کنیم به ما نزدیکتراست .
من مخالف استفاده از چنین برنامه هایی نیستم اما به واسطه حضور در چنین شبکه هایی و مطالعه سرگذشت افراد مختلف به موارد بسیار تأسف برانگیزی برخورد نمودم.
اول اینکه عضویت درهرگروهی نشانه لیاقت و شعور بالا نیست .کمی درنگ و کمی تفکر آنگاه تصمیم.
دوم اینکه شخصی که درخواست دوستی برای ما می فرستد شاید همان کسی که ما می شناسیم نباشد، تا از هویت اصلی وی مطلع نشدیم اقدام به پذیرش وی نماییم.
هر نوع فایل و متنی قابلیت اشتراک گذاری در گروه ها را ندارد قبل از اینکه اقدام به اشتراک‌گذاری نماییم یک بار مطالعه و چنانچه حاوی مطالب توهین آمیز و دور از شئونات اسلامی بود سریع حذف نماییم و موارد احتیاطی دیگر.
بعضی از اشخاص بی فرهنگ بخاطر اقناع عقده‌های گذشته خود اقدام به ایجاد مزاحمت برای دیگران می نمایند بهترین راه حل در برابر چنین افرادی بلوکه نمودن و عدم پاسخ دادن به آنهاست. مراقب چنین افرادی باشید به راحتی می‌توانند خطرساز باشند حتی باعث جدایی خانواده ها نیزگردیده اند .
کودکان و نوجوانان به خاطر شرایط سنی و کم تجربگی به راحتی طعمه چنین افراد خلافکاری می شوند. والدین عزیز مراقب خطرات بالقوه این شبکه های لجام گسیخته باشید.
بامطالعه بیشتر در مورد خطرات شبکه های نوظهور اجتماعی تلفن های همراه خود را دربرابر پیامدهای ناخواسته ایمن نمایید.
سرافراز باشید و مستدام.
منتظر دیدگاها، انتقادات و پیشنهادات شما همشهریان گرامی هستم. باتشکر

 

ماشاا... حاجی شمس الدینی