نمایش خبر نمایش خبر

لوازم التحریر اسلامی نیازمند فرهنگ سازی

لوازم التحریر اسلامی نیازمند فرهنگ سازی



الهام نصیرزاده| به گزارش هفته نامه افق کویر، هر ساله با نزدیک شدن به سال تحصیلی جدید، هیجان حضور در کلاس‌های درس، محصلان و خانواده‌های آنان را فرا می گیرد. با نگاهی به بازار لوازم تحریر، کیف، کفش و کتاب می توان به راحتی این ذوق و هیجان را مشاهده کرد.
اهمیت خرید لوازم تحریر بر همگان آشکار است؛ چراکه لوازم تحریر، ابزار است و این ابزار نقش بسزایی در محیا کردن شرایط آموزش و اشتیاق به تحصیل دانش‌آموزان ایفا می کند.
با درک اهمیت و نقش این ابزار در دوره تحصیلی دانش‌آموزان، اهمیت پرداختن به این موضوع روشن می شود؛ این ابزار از یک طرف خود واسطه‌ای است برای کسب دانش و از طرف دیگر خود مبلغ یک فرهنگ و بینش است.
این روزها لوازم تحریر همچون ابزارهایی نظیر گوشی و فضاهای مجازی تبدیل به رسانه شده که می تواند تأثیر بسزایی در فرهنگ سازی ارزشهای بومی و اسلامی داشته باشد.
در این باره خبرنگار این هفته نامه به سراغ مردم در بازار رفته است  یکی مشغول تهیه کتب درسی و دیگری درصدد خرید لوازم تحریر است؛یکی به دنبال تولیدات داخلی و دیگری در فکربتهایی است که جهان غرب برایشان ساخته.
 «نماز،تشکرازخدا»و«تعلیم و تعلم عبادتست»؛اینها جملاتی هستندکه آنروزها دفاتر بدانها آراسته می‌شد؛ اما امروز آن چنان تهاجم فرهنگی میان کودکان، نوجوانان، میان سالان و حتی سالخوردگان ریشه دوانده است که با منفعل بودن دولت و ملت نمی توان به گرد پای آن رسید.
امام خمینی(ره) فرموده‌اند:«امید من به شما دبستانی هاست.» و این در حالی است که دولت به جهان غرب چشم امید دوخته و از هجمه فرهنگی که کودکان و دانش آموزان را نشانه گرفته، غافل است.
 غفلت از دانش آموزان و آینده سازان کشورمان تا آنجاست که الگوی آنان از شهیدباکری‌ها، همت‌ها،آوینی‌ها و حججی ها به بن تن،سوپرمن،باباسفنجی،باربی ،سیندرلا و در مجموع نقش های اصلی کارتونها و انیمیشن های هالیوودی بدل شده است و این یعنی گامی پیش به افول.
 تولیدات داخلی گوشه انبارها جاخوش کرده و گرد زمان را بردوش می کشند؛در مقابل لوازم تحریر وارداتی با رنگ و لعابهای جذاب پشت ویترینها خود نمایی کرده و هرکودکی را جلب می کند.
 مهرناز9ساله ایستاده و چشمانش برق شوق دارد؛ از او می پرسم کدام کیف را پسندیده است و او با انگشت اشاره کیفی را نشان می دهد که عکس «السا» روی آن نقش بسته است.
 کیفی که عکس دختری با چادر روی آن نقش بسته را به او نشان داده و نظرش را جویا می شوم؛ او می‌گوید: طرح ناشناخته است در حالی که کیف‌هایی که من می پسندم همه نقش اصلی در یک کارتون بوده اند.
علیرضا که حدوداً 10 ساله به نظر می‌رسد، به همراه مادر خود در حال تهیه لوازم تحریر است، دفتری که انتخاب کرده تولید ایران بوده و طرح جلد آن پسری فضا نورد است؛ از او علت انتخابش را می‌پرسم و او پاسخ می‌دهد: «دوست دارم فضا نورد شوم».
 کمی آنطرف تر پدری به همراه فرزندش ایستاده است؛ پسری هشت ساله که با پافشاری می خواهد دفتری با طرح بن تن خریداری کند؛ اما پدرش با کمی حرف زدن به او دفتر دیگری نشان می‌دهد که طرح آن پسری است در مسجد.
صاحب مغازه لوازم تحریر فروشی اما می‌گوید: این روزها کمتر کسی است که به دنبال خرید جنس ایرانی باشد، آن چنان کالاهای وارداتی مردم را اغوا کرده است که دیگر ملت هیچ رغبتی به خرید لوازم داخلی ندارند.
 او ادامه می‌دهد: هرچند این مشکل تنها از جانب ملت نیست، بلکه تولیدکنندگان و بیشتر از آن دولتی مقصر است که اجازه واردات محصولاتی را می دهد که در داخل کشورمان تولید می شود و این تنها لوازم تحریر را شامل نمی شود، لوازم منزل، خوراک و پوشاک برخی از مصادیق آن است.
وی با اشاره به ظاهر و محتوای لوازم تحریر داخلی، تصریح کرد: مسئولین فرهنگی ناظر بر ظاهر و محتوای تولیدات داخلی هستند و سازمان بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت دستگاه مستقیم برای نظارت بر ظاهر و محتوا نیست.
 خانم رضایی یکی از مادران در رابطه با خرید لوازم التحریرایرانی در آستانه ماه مهردرگفتگو با خبرنگار ما گفت: من به دلیل حمایت از تولید داخلی کشورم حتماً از این وسایل خریداری می کنم، حتی اگر تصاویرآن جذاب نباشد؛ زیرا الگو قراردادن تصاویرخارجی برای دانش آموزان بسیار ناپسند و بر خلاف عقاید اسلامی ما ایرانی ها می باشد.
وی درباره استقبال همشهریان خود در شهرستان بافق ابراز داشت: متأسفانه به دلیل عدم تبلیغات لوازم ایرانی و به خاطر غربگرایی در بین مردم و عدم توجه به فرهنگ ایرانی، خرید لوازم التحریر ایرانی در شهرستان ما خوب نیست.
رضایی افزود: به دلیل عدم توجه به فرهنگ ایرانی در اقشار مرفه این شهرستان کمتر از این لوازم التحریر ها استفاده می شود؛ اگر اقشار مرفه و تحصیل کرده به این مهم توجه کنند؛ حتماًاقشار کم درآمد هم به خرید لوازم ایرانی توجه خواهند کرد.
وی گفت: کیفیت لوازم ایرانی بد نیست؛ اما تولید کنندگان می توانند کیفیت را به حد مطلوب تر برسانند و همچنین تصاویر به کار برده شده هم بد نیست؛  اما می شود از تصاویر جذاب تر و متنوع تری برای فرزندانمان استفاده کنند.
تفکری یکی از دبیران بافق ابراز داشت: بنده به عنوان يك مادر ايراني برخود واجب مي دانم كه با خريد لوازم تحريرايراني حمايت خود را از توليد داخل اعلام كنم؛ خوشبختانه طي چند سال اخير كيفيت كارهاي داخلي افزايش پيدا كرده است و ديگر نيازي به لوازم تحرير خارجي نيست، ولي موانعي برسر راه وجود دارد ما بايد  فرهنگ استفاده ازجنس ایرانی را ايجادكنيم.
یکی از فروشندگان لوازم التحریر در بافق که خواست نامی از وی برده نشود در گفتگو با خبرنگار هفته نامه افق کویر ابراز داشت: بعضی از لوازم تحریر ساخت داخل گرانترهستند و مردم ترجیح می دهند که جنس ارزان بخرند و کمتر سراغ جنس ایرانی بیایند به نظر بنده اولویت اول اغلب خانواده ها قیمت اجناس است.
وی گفت: در مورد بعضی از طرح و شکل های خارجی که روی اجناس می بینید ساخت داخل هستند و به خاطر اینکه جنس به فروش برسد تولید کنندگان مجبور به استفاده از آرم یا تصاویر عروسکی خارجی می شوند.
یک از فروشندگان در بافق گفت: قطعاً اگر قیمت اجناس ایرانی پایین تر باشد و طرح و شکلی جذاب پیدا کند بیشتر مورد پسند عامه مردم قرار می گیرد.