نمایش خبر نمایش خبر

فوتبال یزد در گذشته به بیراهه رفته است

فوتبال یزد در گذشته به بیراهه رفته است


مدیرکل ورزش و جوانان یزد:

فوتبال استان يزد اين روزها حال و روز خوشي ندارد.سال ها از آن روزگاري که تيم فوتبال شهيد قندي يزد در ليگ برتر فوتبال عملکرد قابل قبولي از خود نشان داد گذشته و در آخر فصل گذشته، از دوتيم فوتبال يزد در ليگ يک، يکي سقوط کرد و ديگري به زحمت ماندگار شد.

مديرکل ورزش و جوانان استان يزد هم از وضعيت فوتبال يزد و مسيري که مديران ورزشي در گذشته براي فوتبال ترسيم کرده اندف دل پري دارد و معتقد است اين مسير بيراهه اي بيش نبوده است.

مسعود شريعتي از روزهاي خوب فوتبال يزد در گذشته مي گويد و از مسيري که اين فوتبال طي کرد گله هاي زيادي دارد؛ او اما برنامه هايي هم براي بهبود اين وضعيت و خارج کردن فوتبال يزد از بيراهه دنبال کرده است.مشروح گفتگوي بشارت نو با مديرکل ورزش و جوانان استان يزد پيرامون وضعيت فوتبال يزد را در ادامه بخوانيد:

چرا وضعيت فوتبال يزد، امروز به اين شکل درآمده است؟

يکي از بيماري هاي اصلي فوتبال يزد، به بيراهه رفتن آن است. در گذشته که بزرگترين امکانات فوتبال در يزد زمين خاکي يزدباف بود، گاهي که مسابقات بين شهرستان ها برگزار ميشد بعد از پايان مسابقه شاهد خيل افرادي بوديم که براي مسابقات محله اي به زمين خاکي مي آمدند و تا دير وقت فوتبال بازي مي کردند.آن روزها در هر محله يک زمين فوتبال خاکي وجود داشت و صدها تيم فوتبال در سطح محلات وجود داشت اما وقتي اينجانب به اداره ورزش و جوانان آمدم با بررسي هاي انجام شده متوجه شدم به تعداد انگشتان يک دست هم تيم فوتبال در يزد نداريم در حالي که از لحاظ زيرساختي حداقل 4 زمين چمن استاندارد فقط در مرکز استان و در هر شهرستان هم يک زمين چمن وجود دارد.

انتقاد من به وضعيت فوتبال، همان حرف مردم است؛ اينکه چرا جامعه اي که با اندک بضاعت خود، صدها تيم فوتبال زمين خاکي با سرپرست، مربي، سرمربي و... داشت و اين تيم ها چندين ماه براي شرکت در مسابقات محلات تمرين مي کردند؛ امروز فقط يک تيم فوتبال در مرکز استان وجود دارد؟

شما دليل بوجود آمدن اين وضعيت را در چه چيزي مي بينيد؟

تيم هاي فوتبال در يزد، انگيزه اي براي گسترش فوتبال در محلات و استعداديابي نداشته اند بلکه بصورت جزيره اي عمل کرده اند؛ به اين صورت که کل تيم هاي فوتبال يزد در دو پرونده خلاصه مي شد؛ يک روز اين پرونده در دست يک نفر بود و روز ديگر دست شخصي ديگر. دو تيم در ليگ دسته اول داشتيم که يکي از طرف واحد صنعتي فولاد يزد حمايت مالي مي شود و ديگري با پيگيري مسئولين وقت استان، پول‌هايي از معادن گرفته مي شد و به آن تزريق ميشد.

اما اين پول ها صرف آوردن بازيکن از استان‌هاي ديگر به يزد ميشد، سرمايه گذاري اي در فوتبال يرد انجام نميشد و تيم ها در روز آخر با سلام و صلوات بسته ميشدند.با اين شرايط براي تيم داري يزدي ها در ليگ دسته اول فقط پول هزينه شده که هيچ برگشتي هم به يزد نداشته است.

حداقل سرمايه گذاري که بايد انجام مي شد اين بود که اگر بازيکني به يزد آورده مي شود بايد بعد از دوران فوتبالش، باشگاهي تاسيس کند و به تربيت بازيکن جديد بپردازد. اگر در استان يک ميليون نفري، 1000 بازيکن فوتبال هم تربيت شده بود، آيا امروز نمي توانستيم دو تيم فوتبال يزد را با بازيکنان بومي ببنديم؟

در اين زمينه انتقادات زيادي دارم که اگر بخواهم وارد جزييات شوم افراد زيادي زير سوال مي روند اما قصد ورود به اين بحث ها را ندارم.

به نظر شما اين پول هاي وارد شده به فوتبال در کجا بايد هزينه مي شد؟

در واقع بايد اين سوال را پرسيد که آيا هزينه کردن 2 ميليارد تومان براي ماندن يک تيم در ليگ دسته اول بهتر است يا اينکه اين 2 ميليارد را در همه رشته هاي ورزشي و در رده هاي پايه براي استعداديابي و تربيت ورزشکاران هزينه کنيم؟

از جمله هزينه هايي که در گذشته شده، بازيکني داشته ايم که 100 ميليون تومان پول گرفته و در يک فصل 20 دقيقه بازي کرده است، اين بازيکنان بعد از رفتن از يزد، پشت سرشان را هم نگاه نمي کنند.

در واقع اگر به جاي هزينه کردن هاي اين چنيني به سمت استعداديابي برويم، بعد از مدتي با خيل ورزشکاران حرفه اي يزدي روبرو خواهيم شد که جايگاه ورزش استان را خواهند ساخت؛ اما اصلاح و جراحي اين وضعيت هم نياز به هزينه هايي دارد، ابتداي شروع به فعاليت اينجانب نزديک به يک ميليارد و 200 ميليون تومان بدهي تربيت پشت در اتاقم بوده و نزديک 600 ميليون تومان هم بدهي يزدلوله بود که مسئولين قبلي تعهد داده بودند آن ها را تامين کنند.در اين 10 ماه حضور اينجانب در اداره ورزش و جوانان هم درآمدهاي تامين شده، بابت پرداخت اين بدهي‌ها هزينه شده است.

به نظر مي رسد انگيزه لازم براي سرمايه گذاري در ورزش وجود ندارد؟

انتقادي که ما هم داريم اين است که بسياري از دستگاه ها در در يزد توجهي به ورزش ندارند اما مشابه اين دستگاه ها در استان هاي ديگر سرمايه گذاري زيادي در ورزش کرده اند. چرا موسسه هاي مالي در ديگر استان ها تيم داري گسترده اي در ورزش مي کنند اما در يزد حتي درخواست هاي ما را براي تيم داري، پيگيري هم نمي کنند؟ اين دستگاه ها، همان طور که از امکانات استان يزد استفاده مي کنند بايد براي ورزش يزد سرمايه گذاري کنند. متاسفانه از 3 هزار واحد صنعتي در يزد، فقط 5 يا 6 واحد در ورزش سرمايه گذاري کرده اند. البته ضعف قانوني هم در اين زمينه وجود دارد، در گذشته طبق قانون دستگاه هاي دولتي موظف بودند 1 درصد بودجه خود را صرف ورزش کنند اما در قوانين جديد دستگاه هاي دولتي به جاي اينکه موظف باشند، مجازند اگر تمايل داشتند در ورزش هم سرمايه گذاري کنند.در اين زمينه پيگيري هايي از طريق نمايندگان مجلس و ديگر مسئولين کرده ايم تا قانون، دستگاه هاي دولتي را موظف به سرمايه گذاري در ورزش کند. از طرفي در مورد بخش خصوصي هم اين ضعف وجود دارد چرا که بايد از ديد قانون کسي که در ورزش هزينه ميکند با کسي که اين کار را انجام نمي دهد تفاوتي داشته باشد و اکنون تفاوت زيادي بين آن ها وجود ندارد.

براي اينکه اين روند اصلاح شود و راه سقوط فوتبال يزد به قهقرا بسته شود، چه بايد کرد؟

براي اصلاح اين وضعيت به دنبال حامي مالي گشتيم و اعلام کرديم افرادي که تمايل به سرمايه گذاري در ورزش استان دارند به ميدان بيايند و ما هم حمايتشان خواهيم کرد.

در فصل گذشته فردي يزدي پيدا شد و مسئوليت تيم تربيت را قبول کرد اما در نيم فصل به دليل اينکه تيم را خوب نبسته بود و هزينه هاي مورد نياز انجام نشده بود، تيم را پس گرفتيم و الان فرد ديگري تيم را تحويل کرده است. در واقع در اين بخش اعلام کرديم که از طرف دولت تيم داري نخواهيم کرد، وقتي که تيم هاي فوتبال استقلال و پرسپوليس در حال واگذاري به بخش خصوص هستند نه توجيه و نه مجوزي براي تيم داري توسط دولت در استان ها وجود ندارد. به همين خاطر به بخش خصوص اعلام کرديم با اخذ مجوزهاي لازم تربيت نوين را واگذار خواهيم کرد تا مالک باشگاه بتواند در آن سرمايه گذاري‌هاي لازم را انجام دهد و اداره ورزش و جوانان استان هم از آن حمايت خواهد کرد.

براي بهترشدن وضعيت فولاد يزد چه اقدامي کرديد؟ براي حل مشکلات تيم فولاد يزد هم جلسات متعددي با مسئولين اين تيم برگزار کرديم. آن ها هم مشکلات خاص خودشان را داشتند که در نهايت با جمع بندي مسائل، هزينه‌هاي اين تيم را کاهش دادند و با همان بضاعتي که داشتند موفق شدند تيم را در ليگ يک نگه دارند.

از مسئولين فولاد يزد خواهش کرديم مدارس فوتبال و بحث استعداديابي را پيگيري کنند که الان در حال اقدامات لازم براي ايجاد مدارس فوتبال و تامين زمين و امکانات لازم براي آن هستند.در صورتي که اين روند ادامه پيدا کند قطعا در آينده وضعيت بهتري براي فوتبال استان يزد شاهد خواهيم بود.