نمایش خبر نمایش خبر

عدم مناسب سازی اماکن و اشتغال مهمترین دغدغه معلولین

عدم مناسب سازی اماکن و اشتغال مهمترین دغدغه معلولین



12آذر موسم تکریم و تجلیل ازکسانی است که علی رغم محدویتهای جسمی شور زیستن را در پیکره جامعه می دمند و با استعانت از قدرت لایزال الهی، عزمی راسخ، اراده ای پولادین و اعتقاد قلبی به حقیقت خواستن و توانستن است و سرافرازانه در عرصه های گوناگون اجتماعی ایفای نقش می نمایند.
خبرنگار هفته نامه افق کویر به منظور روز 12 آذر و روز جهانی معلولین گفتگویی با یکی از معلولین شهرستان انجام داده است که در ادامه آن را می خوانید.
افق کویر: لطفاًً خودتان را معرفی کنید:
ابوالفضل شاهپور زاده، متولد سال 1349 و رئیس مرکز توانبخشی توانا هستم، معلولیتم به خاطر فلج اطفال هست. سال 1371 ازدواج کردم که ثمره آن دو فرزند، یک دختر بیست ساله که وی نیز مشکل ذهنی خفیف دارد، البته ربطی به معلولیت من ندارد و یک پسر پانزده ساله. فوق دیپلم نرم افزار هستم و در شرکت سنگ آهن به مدت 23 سال شاغل می‌باشم. تقریباً به صورت مأمور به خدمت یکسالی هست که در این مرکز فعالیت دارم.
افق کویر: درخصوص کار خود توضیحاتی ارائه نمایید:
از سال 1381 تشکل جامعه معلولین با هدف شناسایی، رفع مشکلات و معرفی خلاقیت معلولین راه اندازی شد. فعالیت ها نیز همسو با بهزیستی بوده و در حوزه توانبخشی، پیشگیری و حمایتی می باشد. در این مدت برای 750 معلول پرونده سازی صورت گرفته که از آمار برآورده شده 3000 معلول در بافق وجود دارد.
افق کویر: درباره خودتان بیشتر توضیح دهید:
از کلاس چهارم ابتدایی وارد حوزه قرآن شدم چندین سال نفر برتر قرآن و اذان گوی برتر بافق شده ام. از زندگی رضایت کامل دارم، چون همسر و همراهی دلسوز و مهربان دارم. تمام مشکلات و دشواری های روزگارم بر عهده وی بوده و هست. تا زمانی که پسرم بزرگ نشده بود تمام مسائل بر دوش همسرم بود، حتی تهیه کپسول گاز منزل.
افق کویر: چه درخواستی از مردم و مسئولین دارید:
 مردم می توانند نذورات خود را صرف و خرج یک معلول نمایند، خانواده هایی در همین بافق هستند که دو یا سه معلول فرزند خود را در خانه نگه داری می کنند. بهتر نیست به جای این همه اسراف حداقل بتوان تجهیرات مناسبی حتی برای یکی از معلولین شهر تهیه نمود. مشکل معلولین در سطح شهر عدم مناسب سازی است نامه نگاری های نیز داشته ایم، اما مؤثر نبود یک عابر بانک در شهر پیدا کنید که پله نداشته باشد! ساختمان ادارات را بررسی کنید، حتی مکانی برای عبور ویلچر نیست. یک خاطره در این باره بگویم: جلسه مناسب سازی اماکن اداری را در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار کردند من نیز یکی از سخنرانان بودم. دعوت شده و به آن جا رفتم، اما غافل از این که پله ها مانع رفتن ما به سالن است و راهی برای ورود نیست. گفتیم شاید به احترام معلول جلسه  را به جای دیگری انتقال دهند اما نه! همه رفتند و ما ماندیم. به خیابان امام خمینی(ره) دقت نمایید معلولی اگر بخواهد به آن طرف خیابان مراجعه کند باید تا روبروی پمپ بنزین برود تا بتواند در مسیر بازگشت قرار گیرد.
قابل ذکر است تا به الآن شخصاً به برخی منازل اقوام نیز نتوانستم به خاطر وجود پله بروم. یکی دیگر از مشکلات معلولین اشتغال است. اشتغال این قشر نیز مانند اشتغال سایر افراد جامعه می باشد، اما با درگیری بیشتر. یک سالی هست شرکت سنگ آهن همکاری دارد، ولی هنوز هم که هنوز است تعداد بکارگیری معلولین با کمیت روبروست. از 100 درصد لااقل 97 درصد سالم و سه نفر معلول در کار مشغول شوند و کاش فکری اندیشیده شود تا کارهای مناسب را که در تخصص فرد معلول هست به آنان واگذار گردد.
تجربه نشان داده است هر کجا توانستیم تصویری از معلولین را در ذهن مردم بیاوریم مورد استقبال خیرین قرار گرفته، اما به دلایلی امکان چنین کاری میسر نیست. خانواده  و ما هرگز به خود اجازه چنین روشی را نخواهیم داد.
افق کویر: شهروندان برای کمک به معلولین از چه طریقی می توانند اقدام نمایند:
مردم می توانند کمک های نقدی خود را به شماره حساب 987676003 جامعه معلولین بانک صادرات واریز نمایند تا در رفع مشکلاتتان آنان به کار گرفته شود.