نمایش خبر نمایش خبر

زیبایی به چه قیمتی

زیبایی به چه قیمتی



معصومه غلامرضاپور| خاطرم هست بچه که بودم مادران زمان گذشته هنگامی که برای اصلاح یا پاکسازی صورت خود به آرایشگاه می رفتند، حتی نمی گذاشتند که هیچ کدام از اعضا خانواده باخبر شوند یا مشاطگری های بودند که در پستوهای خانه کار اصلاح را انجام می دادند. با گذشت زمان آرایشگاه هایی در سطح شهر با توجه به جمعیت مردم دایر شد که کار آنها باز هم فقط همان اصلاح صورت بود و کوتاه کردن مو و بعضاً اگر مادری موهایش سفید می شد موهایش را حنا می کرد تا سفیدی موهایش جلب توجه نکند، حتی آنها حرمت ایام فاطمیه و دو ماه محرم را نگه می داشتند و تمامی آرایشگاه ها در سطح شهر بسته بود و می گفتند این کار ها در این ایام گناه دارد تا اینکه مادران ما پیر شدند و شدند مادر بزرگ و زمانه نیز با گذشت زمان فرق کرد انواع مد های زیبایی از جمله انواع تاتو های لب، ابرو، گونه، هاشور، لیزر موهای زائد و ...رایج شد. گرایش مردم به ویژه زنان جوان نیز روز به روز به این مدها زیاد شد. حالا در هر کوی و برزن چندین آرایشگاه وجود دارد. برای تمامی کارهایت باید وقت بگیری و گرنه بی نوبت نیز پذیرفته نمی شوی. هزینه های آرایشگاه نیز بسیار بالا است به گونه ای یک آرایشگر بستگی به تخصصی که دارد ماهیانه بین 500 هزارتومان تا 5 میلیون درآمد دارند؛ البته ناگفته نماند که در اعیاد و مراسمات خاص در سال این مبلغ افزایش می یابد. اصلاح ابرو و بند انداختن صورت نیز به اصطلاح قدیمی شده و بیشتر جوانها تاتو ابرو، چشم و لب را انجام می دهند. 
در ادامه گفتگوی هفته نامه افق کویر با تعدادی از این افراد را می خوانید.
(ف.ف) زن 32 ساله ای گفت: مدتی است که ابروهایم را هاشور زده ام، ولی از ابروهایم زیاد راضی نیستم به آرایشگاه مراجعه کردم، گفت یک وقت دیگر به شما می دهم تا مدل ابروهایت را تغییر بدهی. برای هاشور ابرو در نوبت اول 80 هزارتومان هزینه کردم
زن28 ساله دیگری گفت: 6 سال است که تاتو خط چشم انجام دادم، اما از بس که در موقع تاتو درد زیادی داشتم، دیگر برای ترمیم آن به آرایشگاه مراجعه نکردم. 
زن31 ساله دیگری گفت: مدت دو سال است که تاتو ابرو انجام دادم، صبح که از خواب بیدار می شوم برای بیرون آمدن از خانه، حتماً باید از مداد ابرو استفاده کنم؛ چرا که بدون مدادکشیدن اصلاً معلوم نمی شود که ابرو دارم، در ضمن اطرافیانم نیز می گویند از دور ابروهایت مثل ابروهای نقاشی شده است.
وقتی از این خانم ها در مورد این که چه چیزی باعث شده که این قدر شما به زیبایی اهمیت بدهید پرسیدم گفتند: زمانه عوض شده؛ اگر زیبا نباشیم مردان ما ممکن است زن زیبایی را در خیابان ببینند و جلب او شوند و می خواهیم که از دیگران بدتر نباشیم.
زن 24 ساله دیگری گفت: دوبار تا حالا تاتو ابرو انجام دادم، تاتو خط چشم و خط لب نیز انجام دادم؛ وقتی علت این کار را از وی پرسیدم در جواب گفت: با انجام این کارها همیشه آرایش کرده هستیم و دیگر نیز به لوازم آرایشی ندارم.
(م.ع)35 ساله گفت: تاکنون هیچ عمل زیبایی بر روی صورتم انجام ندادم، چون شنیدم این کارها عوارض دارد، متأسفانه عمل زیبایی در ابتدا بر روی کسانی که در تصادفات یا سوختگی ها قسمتی از صورت یا بدنشان آسیب می دید انجام می شد؛ اما امروزه غافل از عوارضی که دارد اکثریت جوانها به این کار رو آوردند و حاضرند هزینه های زیادی را پرداخت کنند تا زیبا باشند و زیبا جلوه کنندکه ممکن است عوارض ناشی از انواع عمل های زیبایی در دراز مدت برای مردم مشکل ایجاد کند.
جواد فتاحی مسئول شبکه بهداشت بافق پیرامون مجوز آرایشگاه ها برای انجام عمل تاتو و لیزیک گفت: آرایشگاه ها باید از دستگاه های مربوطه مجوز بگیرند، آرایشگاهها فقط مجوز تاتو با شرایط خاص دارند و مجوز لیزیک ندارند. 
 
در ادامه عوارض تاتو را از نگاه دکتر پروین منصوری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به نقل از ایسنا  می خوانید.
وی با اشاره به عوارض تاتو کردن در بدن اظهار داشت: تورم، ایجاد ضایعات برجسته ریز و درشت، خارش، سوزش و بروز درد در در محلی که ماده تاتو در آن تزریق شده است از عمده پیامدهای تاتو و علت مراجعات بعدی این افراد به پزشک است.
این متخصص پوست افزود: در برخی مواقع ممکن است بعد از گذشت چند ماه یا حتی چند سال از تزریق ماده تاتو، بدن شروع به واکنش بر ضد رنگ دانه وارد شده کند که اصطلاحاٌ به آن راکسیوم گفته می‌شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه به روش‌های رفع این واکنش یا همان راکسیوم اشاره کرد و گفت: گاهی از روش‌های دارویی مانند تجویز پروتن‌های خوراکی یا تزریقات متعدد و در مواردی که به هیچ یک از روش‌های فوق پاسخ ندهد خارج کردن ماده رنگ دانه از بدن برای رفع عوارض تاتو استفاده می‌شود.
دکتر منصوری با تاکید بر انجام تاتو در مراکز مجاز با رعایت اصول بهداشتی و توسط یک فرد باتجربه گفت: عدم رعایت نکات بهداشتی در تاتو کردن و استفاده از سوزن‌های مشترک ممکن است سبب انتقال عفونتهای ویروسی مانند ایدز، هپاتیت، بیماریهای میکروبی، عفونی و حتی بیماری سل شود.
این متخصص پوست با اشاره به عوارض تاتو کردن و مخالفت با انجام آن اظهار داشت: تنها به کسانی که ایرادهایی در پوست بدن یا صورتشان وجود دارد که برای از بین بردن آنها هیچ روش پزشکی دیگری امکان پذیر نباشد، انجام تاتو را توصیه می‌کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: گاهی اوقات قسمت‌هایی از پوست کاملا بی‌رنگ بوده یا در مواردی به دلیل جراحی یا ایجاد زخم قسمتی از خط لب از بین رفته باشد و با هیچ روشی نتوان این قسمت‌ها را به رنگ عادی برگرداند كه در این موارد توصیه به خالکوبی می‌شود.
این متخصص پوست با بیان اینکه تمایل به خالکوبی در زنان بیشتر از مردان است، گفت: زنان در ناحیه صورت، چشم و لب و ابرو رغبت بیشتری برای انجام تاتو دارند اما در مردان خالکوبی بیشتر در ناحیه بازوها، سینه و پشت دیده می‌شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: عدم اعتماد به نفس یا اعتماد به نفس پایین در کنار نواقص ظاهری یکی از مهمترین علل مراجعه و تمایل افراد برای انجام خالکوبی‌های وسیع است. این گروه قصد دارند که با انجام این کار جلب توجه کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این افراد به دلیل اینکه دیدگاه خوبی نسبت به خود ندارند، سعی می‌کنند با انجام تغییرات ظاهری تصویر مطلوب‌تری از خود ارائه دهند. این مسئله در مورد افرادی که اقدام به سوراخ کردن قسمتهای مختلف بدن و آویزان کردن اشیای مختلف از خود می‌کنند نیز صادق است.