نمایش خبر نمایش خبر

زندگی بزرگان بافقی(قسمت پانزدهم)

زندگی بزرگان بافقی(قسمت پانزدهم)



 
علی خواجه بافقی| 
بافقی- اسدا...:
اسدا... فرزند حبیب ا... بافقی از متکلمین و علمای دینی سده 11 قمری است که ظاهراً ساکن اصفهان بود از آثار به جای مانده از او شرحی است که بر تجرید الاعتقاد شارح قوشچی علا الدین علی ابن محمد(متوفای 879 قمری) به نام شرح تجرید الاعتقاد یا شرح تجرید الکلاح به زبان عربی در موضوع حکمت و کلام به سال 1040 خورشیدی تألیف نموده و در کتابخانه گوهر شاد مشهد موجود است. عبارت آغازین این اثر مزبور چنین است:
بسمله و یه صحه کل سقیم، خیر الکلام حمد الملک العلام... عبارت پایانی آن سنه 1072 (1040 خورشیدی)فی بلده اصفهان... اسدا... ابن حبیب ا... البافقی
 
بافقی- حسین:
آیت ا... العظمی حسین بافقی از فقها و دانشمندان برجسته و از یاران خاص مرجع و مبارز مشهور، علامه حاج ملاعلی کنی(1360-1220 قمری) صاحب فتوای معروف بود که علامه به سبب پرهیزگاری و پارسایی اش تولیت بعضی از موقوفات را به وی واگذار کرد. آیت ا... بافقی به هنگام اقامت در تهران از مراجع روزگار خود بود. وی در سال 1313 قمری، 1274 خورشیدی فوت و در مزار ابن بابویه در شهر ری به خاک سپرده شد. فرزند وی به نام شیخ علی در گذشته به سال 1364 – 1323 خورشیدی از علما و ائمه جماعت تهران بود.
 
بافقی حائری- ابوالحسن:
آیت ا... العظمی ابوالحسن بافقی حائری یزدی فرزند حسین از علما، مجتهدین و محدثین بلند مرتبه حوزه علمیه و کربلا در سده 13 قمری بود. اگر چه از تحصیلات  مقدماتی وی اطلاعی در دست نیست ولی بنا بر نوشته منابع معتبر، فقه و اصول را نزد وحید بهبهانی در گذشته به سال 1205 قمری و سید علی طباطبایی حائری در گذشته به سال 1231 قمری قرار گرفته و بعداً خود به تدریس فقه، اصول و صدور فتوی در کربلا پرداخت  و در سال 1241 قمری 1204 خورشیدی در جنگ ایران و روس شرکت جست. آقا بزرگ وحید بهبهانی و سید بحر العلوم دانسته است. وی کتاب الوجیزه فی درایه الحدیث را با یک مقدمه، شش مقاله و یک خاتمه در شعبان 1237 قمری1200 خورشیدی تألیف نموده است. بحثهای این کتاب درباره فقه رضوی و اعتبار ان انفیا و اثباتا بدون انتخاب یکی از آن دو نیز تعلیقیه رجالی مرحوم وحید بهبهانی می باشد. آقا بزرگ تهرانی وفات وی را بین 1244 قمری، 1207 - 1200 خورشیدی ذکر نموده است.
 
بافقی حائر- حسن:
آیت ا... حسن بافقی حائری یزدی فرزند ابراهیم از دانشمندان علوم دینی بافق در سده 13 قمری که در کربلا اقامت داشت. وی بنابر نوشته آقا بزرگ تهرانی از بزرگان عصر خود در کربلا بود و تعدادی از کتابهای خود را در سال 1263 قمری وقف نمود. هم اکنون قسمتی از کتاب قوانین به خط شیخ حسن بافقی در کتابخانه سید عبدالحسین حجت در کربلا موجود است.
 
بافقی- حسین:
مولانا حسین بافقی از دانشمندان علوم دینی در سده 13 قمری بود. وی از شاگردان شیخ احمد احسابی در گذشته به سال 1241 قمری، 1204 خورشیدی بود که مولانا سوالاتی را از او می پرسد و شیخ به تعدادی زیادی از آنها پاسخ می دهد و مولانا حسین بافقی آنها را در رساله ای جمع آوری کرده است.  
 
بافقی- زین العابدین:
زین العابدین بافقی ملا حسین از خوشنویسان سده 13 قمری است. از آثار به جای مانده از او نگارش کتاب التصریح بمضمون التوضیح تألیف خالد جرجاوی از هر به خط زیبای نسخ به سال 1202 قمری، 1166 خورشیدی است که در کتابخانه ملک تهران موجود است.
 
بافقی-رضی الدین محمد:
رضی الدین محمد بافقی از خوشنویسان سده 9 قمری است از آثار به جای مانده از او نگارش کتاب شرح الشافیه تألیف حسن ابن محمد معروف به نظام نیشابوری به خط زیبای نسخ به سال 822 قمری، 798 خورشیدی است. که در کتابخانه آستان قدس رضوی در مشهد موجود است.
 
بافقی-زین العابدین:
مولانا زین العابدین بافقی از دانشمندان دینی بافق در سده 13 که در یزد سکونت داشت وی از چنان تبحری در علم حدیث و رجال برخوردار بود که موفق شد چندین حاشیه بر کتاب اصول کافی از شیخ کلینی بنویسد تاریخ نخستین حاشیه او در یزد به سال 1218 قمری، 1181 خورشیدی می باشد.