نمایش خبر نمایش خبر

تأثیر ورزش درکم خونی

تأثیر ورزش درکم خونی



کم خونی به کاهش توده گلبول قرمز گفته می‌شود، که بدنبال آن میزان هموگلوبین کم می‌شود و این امر موجب کاهش ظرفیت حمل اکسیژن در خون می شود. آهن یک عنصر حیاتی است که در صورت کمبود آن در ساخت هموگلوبین در سلولهای خونی قرمز دچار اشکال می‌شود که در نهایت به کم خونی و کاهش انتقال اکسیژن به بافتها می گردد.
شایع‌ترین کم خونی، کم خونی فقر آهن می‌باشد که در تمام گروههای سنی شایع است از جمله  علائم کم خونی: رنگ پریدگی، خستگی، کاهش توانایی در انجام فعالیت
 ورزشی، افزایش ضربان قلب
کمبود آهن و کم خونی فقر آهن چیست ؟
اگر برای ساختن گلبولهای قرمز خون آهن به مقدار کافی در دسترس نباشد ابتدا از ذخایر آهن بدن کاهش می‌یابد، اگر کمبود آهن ادامه پیدا کند ذخایر آهن بدن تخلیه می‌شود وکم‌خونی فقر آهن بروز می‌کند. کودکان و دانش‌آموزانی که دچار کم‌خونی فقر آهن همیشه احساس خستگی و ضعف می‌کنند این افراد اغلب از ورزش و فعالیتهای بدنی دوری می‌کنند و یا در هنگام ورزش خیلی زود خسته می‌شوند. در این افراد تغییرات رفتاری بصورت بی‌حوصلگی و بی‌تفاوتی مشاهده می‌شود. کم خونی فقر آهن به علت تأثیر بر قدرت یادگیری و کاهش آن افت تحصیلی دانش‌آموزان را باعث می شود.
بیماران با کم خونی مزمن نیاز به حفظ فعالیت جسمانی و ورزش به منظور پیشگیری از بدتر نشدن شرایط در اثر عدم تحرک دارند. به اعتقاد متخصصان راه حل اساسی در برطرف کردن عارضه کم خونی ناشی از فقرآهن رژیم  غذایی و حفظ فعالیت جسمانی و ورزشی می‌باشد. خوردن پسته، انجیر، تره فرنگی، اسفناج، جعفری، شاهی، آلو، مربا، زردآلو، تخم مرغ، انگور، ذرت بو داده ... در رفع کم خونی موثرند و با ورزش در رساندن خون وگردش خون درتمام اعضای بدن تأثیر بسزایی دارد بویژه در رساندن خون به مغز پس درکنار رعایت اصول غذایی صحیح و انجام دادن حرکات ورزشی سلامتی بدن تا حد زیادی تأمین و تضمین می شود .