نمایش خبر نمایش خبر

افزایش پایگاههای امداد و نجات جاده ها راهی است بسوی کاهش مرگ و میر

افزایش پایگاههای امداد و نجات جاده ها راهی است بسوی کاهش مرگ و میر



سخن از امدادگران است کسانی که در تندترین زمان خود را بر سر مصدوم می رسانند تا اقدامات و فوریت های پزشکی را انجام داده و فرد آسیب دیده را در سریع ترین زمان ممکن به مراکز بیمارساتی برسانند تا آن مراکز فرد را از مرگ حتمی نجات بدهند! حالا فرقی نمی کند این حوادث سیل باشد یا زلزله! طوفان باشد یا تصادف، هرآنچه که هست امدادگران خود را چون فرشته نجات بالای سر فرد حادثه حاضر می کنند، در این شماره پای صحبت یکی ازمدرسان این رشته می نشینیم!
مرضیه آبیاری مدرس کمک های ‌اولیه در جمعیت هلال احمر شهرستان یزد است که از سال۱۳۸۳ به عشق خدمت به همنوعان تدریس در این رشته را آغاز کرد.
افق کویر: چه تعریفی از امداد ‌و کمک های اولیه دارید؟
یک سری اقداماتی هست که بلافاصله پس از بروز حادثه و پیش از رساندن مصدوم به مرکز درمانی انجام می شود که باعث تخفیف در بیماری یا کاهش مرگ و میر افراد حادثه دیده می شود.
افق کویر: آموزش کمک ای اولیه در استان یزد چه وضعیتی دارد؟
آمو‌زش کمکهای اولیه در استان یزد خوب است؛ به واسطه مدرسین خبره؛ یعنی کسانی که به عنوان امدادگر قبلاً در حوادث حضور داشته اند و دارای تجربه می باشند. بر همین اساس حتی نهادهایی چون آموزش وپرورش برای تدریس دوره های خود ازهمین مدرسان مجرب استفاده می کنند.
افق کویر: در آموزش وپروش چگونه آموزش های امداد و نجات صورت می گیرد؟
متأسفانه آموزش این دوره ها برای افراد و گروههای خاصی انجام می شود! یعنی صرفاً دانش آموزانی که علاقمند به این فعالیتها هستند! به نظر می رسد اگر آموزش این دوره ها اجباری می شد و در سرفصل دروس گنجانده می شد کمک شایانی به خود آنها و در مرحله بعد خانواده و جامعه می شد. یادمان نرود شعار هلال احمر این است در هر خانواده ایی یک امدادگر!
افق کویر: بیشترین کمک امدادگران مربوط به چه حوادثی است؟
نمی توان آمار رسمی اعلام کرد؛ ولی به دنبال حوادث غیر مترقبه حوادث تصادفات جاده ایی حرف اول را می زند!
افق کویر: شما دارای فعالیت های تجربی درامداد ‌نجات هستید کمی درباره این سوابق توضیح دهید.
من از سال ۱۳۷۹ وارد هلال احمر شدم، دوره های مقدماتی وتخصصی را گذراندم و پس از ان بعنوان امدادگر به مأموریت هایی امدادی اعزام می شدم..
افق کویر: به نظر شما چگونه می توان تلفات ناشی از مرگ و میر جاده ای را کاهش داد؟!
با ایجاد پایگاههای جاده ایی در فواصل استاندارد می توان درصد مرگ و میر را کاهش داد؛ مثلاً در جاده یزد بافق با توجه به آمار بالای تصادف و حادثه پایگاه امداد و نجات را افزایش داد.
افق کویر: سخن پایانی:
از هفته نامه افق کویر بخاطر انعکاس این گفتگو تقدیر و تشکر می کنم و لازم می دانم در اینجا عرض کنم نهادهای مرتبط با امر امداد و نجات موضوع آموزش را جدی بگیرند.